Drielaagse chocolade mousse

Drielaagse chocolade mousse
Nagerecht – ? 1 uur + 4 uur in de koelkast – ? 4 personen

Vind jij alle soorten chocolade even lekker en kun je dan ook altijd moeilijk kiezen welke chocolade mousse je wilt maken? Dan is deze drielaagse chocolade mousse iets voor jou. Je hoeft dan namelijk niet meer te kiezen! De drie smaken gaan bovendien heel goed samen en zijn erg lekker in combinatie met de crunch van de Oreo koekjes.

De pure chocolade mousse is gemaakt zonder slagroom en is daardoor extra puur qua smaak. De melk- en de witte chocolade mousse zijn iets lichter van smaak waardoor het toetje goed in balans is.

Benodigdheden
  • 4 glaasjes/weckpotjes
  • Mixer
  • Spatel
Ingrediënten

Voor pure chocolade mousse

  • 70 gram pure chocolade (> 70%)
  • 2 eieren
  • 1 el suiker
  • Snufje zout

Voor witte chocolade mousse

  • 100 gram witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 el witte basterdsuiker

Voor melk chocolade mousse

  • 100 gram melkchocolade
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 el witte basterdsuiker

Voor de topping

  • 4 oreo koekjes
Bereidingswijze

Voor de pure chocolade laag

  • Begin met het maken van de pure chocolade mousse. Smelt hiervoor de pure chocolade au-bain marie of smelt deze in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron smelt, zorg er dan voor dat je het regelmatig even doorroert zodat de chocolade niet aanbrandt.
  • Giet de gesmolten chocolade vervolgens in een mengkom.
  • Doe de eiwitten samen met het snufje zout in een vetvrije mengkom en klop het schuimig. Zodra het begint te schuimen voeg je de suiker toe en klop je het net zolang totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Kluts de twee eidooiers en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade. Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg dan de helft van het eiwit toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Spatel dan het overgebleven eiwit erdoorheen. Doe dit zo voorzichtig en kort mogelijk, zodat de mousse lekker luchtig blijft. Verdeel de chocolade mousse over de 4 glaasjes en zet in de koelkast.

Voor de witte chocolade mousse

  • Begin direct met het maken van de twee laag, de witte chocolade mousse laag. Smelt hiervoor wederom de chocolade au-bain marie of in de magnetron.
  • Splits de eieren, maar gebruik maar 1 eidooier. Kluts de eidooier met 1 el witte basterdsuiker en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Mix in de tussentijd de slagroom stijf. Mix ook de eiwitten samen met 2 el witte basterdsuiker tot stijve pieken.
  • Voeg als eerst de slagroom toe aan het chocolade mengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de helft van de eiwitten toe en spatel dit er voorzichtig en zo kort mogelijk doorheen. Doe dit hetzelfde voor de overgebleven eiwitten.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de witte chocolade mousse over de pure chocolade mousse. Het kan zijn dat het net een beetje teveel is. Doe dit dan in een los glaasje.
  • Zet de vier glazen terug in de koelkast.

Voor de melk chocolade mousse

  • Ga direct verder met het maken van de derde laag, de melk chocolade mousse laag. Herhaal hiervoor de stappen van de witte chocolade mousse laag.
  • Haal op het eind weer de glazen uit de koelkast en verdeel de melk chocolade mousse over de witte chocolade mousse. Mocht dit ook weer een beetje teveel zijn, voeg dit dan toe aan het andere glaasje dat je had gemaakt en zit dit in de koelkast.
  • Zet de vier glazen terug in de koelkast voor minimaal 3 uur.
  • Maal, voordat je de drielaagse chocolade mousse gaat serveren, de oreo’s en verdeel dit over de glaasjes.
  • Geniet van je drielaagse chocolade mousse!

Kijk hier voor meer nagerechten!