Fluffy pancakes
Nagerecht – ? 20 min – ? 4 personen
Deze fluffy pancakes worden geserveerd met een ricotta-lemon curd, waardoor het voor heel veel gelegenheden kan worden gemaakt! Het is heerlijk als ontbijtje (misschien niet de meest gezonde optie), als lunch of als overheerlijk toetje. Deze pancakes worden lekker dik, maar zijn tegelijkertijd wel heel luchtig. Dit komt doordat het eiwit eerst stijf wordt geklopt en dan voorzichtig door het bloemmengsel wordt gespateld. Hieronder lees je hoe je deze fluffy pancakes kunt maken!
Benodigdheden
- Mixer
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
- 100 gram bloem
- 165 ml karnemelk
- 70 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Boter om in te bakken.
Ricotta-lemon curd crème
- 125 gram ricotta
- 3 eetlepels lemon curd
Bereidingswijze
- Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en 1 eigeel goed door elkaar.
- Gebruik 2 eiwitten en klop deze stijf met de mixer.
- Doe het eiwit bij het bloemmengsel en schep het er heel voorzichtig doorheen. Doe dit niet te lang, want dan verliest het mengsel zijn luchtigheid.
- Gebruik een pan met een goede antiaanbaklaag en zet het vuur laag tot middelmatig en verwarm een beetje boter.
- Schep iedere keer met een kleine pollepel of een eetlepel een beetje pannenkoekenmix in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten circa 3 tot 4 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van je koekenpan, kun je meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
- Roer de ricotta een beetje los met een lepel en voeg hieraan de lemon curd toe.
- Serveer de fluffy pancakes met het ricotta-lemon curd mengsel.