Gevulde citroen met limoncello parfait

Gevulde citroen met limoncello parfait

Gevulde citroen met limoncello parfait, een toetje dat niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens geweldig uit ziet. Toen ik dit recept maakte, had ik gerekend voor ieder persoon één citroen. Maar omdat dit toetje met limoncello zo lekker is, heb ik ervoor gekozen om dit recept uit te werken voor 2 citroenen per persoon. Je kunt er namelijk echt geen genoeg krijgen van dit limoncello dessert. Deze citroen vul je met een limoncello parfait die je maakt op basis van ei, suiker, slagroom en natuurlijk limoncello. Doordat er in dit zomerse dessert al limoncello zit verwerkt, is het ook leuk om er nog een glaasje limoncello bij te serveren!

Gevulde citroen met limoncello parfait bereiden

Start met het uithollen van de citroenen. Dit is een klein klusje, omdat je ervoor moet zorgen dat de buitenkant van de citroen heel blijft. Pers het vruchtvlees uit en houd het citroensap even apart. Klop het eigeel met beide soorten suiker romig. Verwarm de helft van de slagroom en voeg hieraan de geweekte gelatine toe. Meng erdoorheen, totdat de gelatine volledig is opgenomen in de slagroom. Voeg het mengsel toe aan het eigeel en klop erdoorheen, gevolgd door het citroensap en de limoncello. Spatel dan het eiwit door het mengsel gevolgd door de geklopte slagroom. Vul de citroenen met de parfait en plaats de gevulde citroen voor minimaal 4 uur in de diepvries, zodat de parfait hard wordt. Serveer twee citroenen per persoon. Lekker met een glaasje limoncello erbij!

Gevulde citroen met limoncello parfait

Gevulde citroen met limoncello parfait

Dit toetje is echt fantastisch! Citroenen gevuld met een frisse limoncello parafait. Heerlijk tijdens warme zomerdagen.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 8 citroenen
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  • Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  • Snijd een kontje van de onderkant van de citroen af, zodat deze later op een bord kan staan. Snijd ook van de bovenkant een iets groter kapje af.
  • Snijd nadat je het bovenkantje eraf hebt gesneden, voorzichtig het vruchtvlees uit de citroen. Zorg ervoor dat de buitenkant van de citroen in tact blijft. Zet een zeef boven een kom en voeg het vruchtvlees toe aan de zeef. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk sap uit het vruchtvlees.
    Citroenen uithollen
  • Splits het ei en klop het eigeel samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker luchtig.
  • Verwarm in de tussentijd de helft van de slagroom in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme slagroom. Meng er goed doorheen.
  • Voeg dan de warme slagroom toe aan het eigeel en klop mee. Voeg hieraan 25 ml van het citroensap toe dat in de kom zit na het zeven en voeg ook 25 ml limoncello toe.
  • Klop in een andere kom het eiwit tot schuim. Klop weer in een andere kom de overgebleven slagroom bijna stijf.
  • Voeg het eiwit toe aan het eigeel mengsel en spatel erdoorheen. Voeg dan ook de geklopte slagroom toe en spatel dit er ook doorheen.
  • Vul de citroenen met de parfait en plaats de citroenen voor minimaal 4 uur in de diepvries.
    Citroenen vullen
  • Serveer de gevulde citroen eventueel met een glaasje limoncello ernaast.
  • Geniet ervan!