Gazpacho

Gazpacho
Soep – ? 40 min – ? 4 personen

Gazpacho, een koude Spaanse soep op basis van rauwe groenten en kruiden. Deze soep is heel eenvoudig om te maken in een blender. In de soep gaat tomaat, komkommer, paprika, brood, rode ui en olijfolie. Tot slot garneer je de soep met wat extra olijfolie en verse basilicum. Het is het lekkerst, als de soep echt heel koud is. Je kunt deze soep daarom prima in de ochtend of middag maken en dan ’s avonds eten. Doordat de soep koud is, is dit ook een erg lekker gerecht tijdens warme dagen!

Benodigdheden
  • Blender
  • Kleine ovenschaal
  • Diepvrieszakje
Ingrediënten
  • 750 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 komkommer
  • 2 sneetjes wit brood
  • 3 el rode wijnazijn
  • 55 ml olijfolie
  • Verse basilicum
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C . Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven en breng op smaak met wat zout en peper. Grill de paprika in het midden van de oven in circa 25 minuten, zodat de paprika een beetje zwart blakert.
  • Snijd in de tussentijd een klein stukje van de komkommer af en zet apart. Snijd de rest van de komkommer grof. Pel de rode ui en de knoflookteentjes. Snijd de rode ui en ook de tomaten grof. Snijd de korstjes van het brood af en gooi deze weg.
  • Doe de komkommer, de tomaten, de rode ui, de knoflookteentjes, de rode wijnazijn, het brood en de olijfolie in de blender. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
  • Doe de paprika voor 5 minuten in een diepvrieszakje. Haal na 5 minuten de paprika eruit en verwijder het velletje. Laat nog even een paar minuten afkoelen en voeg de paprika dan toe aan de blender.
  • Blend het geheel helemaal fijn.
  • Schenk de gazpacho in vier glaasjes of kommen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Snijd de rest van de komkommer in kleine stukjes.
  • Serveer de gazpacho met de stukjes komkommer en wat verse basilicum.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer soep recepten.