Kinder chocolade toetje

Kinder chocolade toetje
Nagerecht – ? 30 min + 4 uur in de koelkast – ? 2 personen

Ik ben dol op toetjes en een mega fan van Kinder chocolade. Dit bracht mij op het idee van een Kinder chocolade toetje. Het toetje is eenvoudig om te maken en kan perfect voorbereid worden. Dit toetje zit qua structuur een beetje in tussen een cheesecake en een mousse. Heerlijke luchtig door het gebruik van de slagroom en tegelijkertijd fris door het gebruik van de Griekse yoghurt. Het toetje is in 30 minuten klaar en hoef je dan alleen nog even op te laten stijven in de koelkast. Garneer het toetje met nog een beetje gesmolten Kinder chocolade en natuurlijk wat stukjes Kinder chocolade.

Benodigdheden
  • 4 glaasjes/weckpotjes
  • Handmixer/Garde
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de vulling
  • 100 Griekse yoghurt (10% vet)
  • 75 gram roomkaas
  • 75 ml slagroom
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 8 reepjes kinderchocolade
Bereidingswijze
  • Maal voor de bodem de 4 koekjes fijn en verdeel deze over de bodem van de glaasjes.
  • Maak dan de vulling. Leg hiervoor een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de Griekse yoghurt. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en meng even kort los samen met 20 gram van de witte basterdsuiker. Klop in een andere mengkom de slagroom stijf samen met de overgebleven witte basterdsuiker.
  • Smelt in de tussentijd 5 reepjes van de Kinder chocolade. Dit kun je voorzichtig doen in de magnetron of au-bain-marie.
  • Schep de gesmolten chocolade bij de roomkaas en meng door elkaar. Voeg dan de Griekse yoghurt toe die is achtergebleven in de theedoek en meng dit er ook doorheen. Tot slot mag de slagroom erbij. Meng dit er ook nog kort doorheen.
  • Verdeel het chocolademengsel over de twee glaasjes en zet deze nu 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt na 30 minuten 1 reepje Kinder chocolade en verdeel deze gesmolten chocolade over de twee glaasjes. Hak de overige Kinder chocolade grof en verdeel deze ook over de glaasjes.
  • Geniet van je Kinder chocolade toetje.

Kijk hier voor meer nagerechten!