Limoncello mousse

Limoncello mousse

Limoncello mousse, een ontzettend makkelijk toetje om te maken met slechts een paar ingrediënten. Bovendien heb je dit toetje ook binnen 15 minuten klaar. Ideaal! Het is wel handig als je limoncello echt lekker vindt, want deze smaak proef je wel goed. Mocht je de mousse liever wat minder sterk willen maken, dan kan je wat minder limoncello toevoegen in dit limoncello mousse recept. Je kunt het ook beetje bij beetje toevoegen en tussendoor proeven. Zo weet je zeker dat je jouw mousse lekker vindt. Dit recept is voldoende voor 2 grote glaasjes of voor 4 wat kleinere glaasjes. Ook voor de mensen met een ei-allergie is dit toetje geschikt. Dit toetje bevat namelijk geen ei en ook geen gelatine.

Limoncello mousse bereiden

De bodem van het dessert maak je eenvoudig door een paar lange vingers te verkruimelen. Vervolgens mix je de slagroom samen met de klopfix, het citroenrasp en de suiker tot een mousse. Voeg dan de kwark toe samen met de limoncello en het citroensap en meng door elkaar. Verdeel de mousse over de lange vingers en zet in de koelkast tot serveren. Zet net voor het serveren nog een lange vingen in de mousse en je hebt een fantastisch snel toetje.

limoncello mousse

Limoncello mousse

Een heerlijke luchtige mousse met daarin Limoncello verwerkt. Extra lekker door de bodem van lange vingers.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • 2 glaasjes (of vier kleinere glaasjes)

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 4 el magere kwark
  • 1 citroen
  • 50 ml limoncello
  • 5 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 6 lange vingers

Bereidingswijze

  • Doe de vijf van de lange vingers in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Rasp de citroen. Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf samen met het citroenrasp. Als de slagroom stijf is geklopt, mag de kwark erbij samen met de limoncello en het sap van een halve citroen.
  • Vul een spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Verdeel de kruimels lange vinger over de bodem van de glaasjes en spuit hierop de mousse.
  • Zet de mousse tot gebruik in de koelkast. Breek de lange vinger doormidden en steek deze net voor serveren in de mousse.
  • Ga je vier glaasjes maken, maal dan 4 lange vingers en gebruik de 2 overige lange vingers om in de glaasjes te steken.
  • Geniet ervan!