Paastrifle met lemon curd

Paastrifle met lemon curd
Nagerechten – ? 15 min – ? 2 personen

Als ik aan Pasen denk, dan denk ik ook automatisch aan heerlijk zonnig lenteweer. Het is natuurlijk echt niet zo dat het tijdens Pasen altijd lekker weer is, maar toch komt het vaak voor. Ik vind het dan ook leuk om tijdens Pasen eten te serveren dat goed bij dat heerlijke weer past. Zo koos ik deze keer voor een paastrifle met lemon curd. Deze trifle is echt ontzettend makkelijk te maken. Als je de lemon curd al hebt gemaakt of als je deze kant-en-klaar hebt gekocht, dan ben je in 15 minuutjes klaar. Als je de lemon curd zelf maakt, dan zal de totale bereidingstijd iets langer zijn. Er zitten slechts 5 ingrediënten in dit heerlijke toetje.

Deze paastrifle met lemon curd is heerlijk fris van smaak. De lemon curd zorgt voor een perfecte balans tussen een lichtzure en tegelijkertijd zoete smaak. Dit gaat perfect samen met de slagroom en de cake. Serveer bovenop wat paaseitjes voor een echt Paasgevoel. Als je de glaasjes van de bovenkant bekijkt, is het net een spiegeleitje. Kort samengevat: een leuk, lekker en snel Paasrecept.

Benodigdheden
  • 2 glazen/weckpotjes
  • Handmixer/Garde
Ingrediënten
  • 4 plakjes roombotercake
  • 125 ml slagroom
  • 4 el lemon curd
  • 2 witte paaseitjes
  • 1 el kristalsuiker
Bereidingswijze
  • Mix de slagroom samen met de kristalsuiker stijf met behulp van een handmixer of een garde.
  • Verkruimel twee van de plakjes cake en verdeel die kruimels over de bodem van de glaasjes.
  • Verdeel over die cake de helft van de slagroom en schep dan per glaasje één eetlepel lemon curd erop.
  • Snijd de overige plakjes cake in blokjes en verdeel die over de twee glaasjes.
  • Werk je trifles nu af met de rest van de slagroom en de lemon curd.
  • Snijd tot slot de paaseitjes doormidden en leg deze op je paastrifles met lemon curd.
  • Geniet ervan!
Paastrifles met lemon curd bovenaanzicht

Kijk hier voor meer nagerechten!