Stroopwafel cheesecake toetje

Stroopwafel cheesecake toetje
Nagerecht – ? 30 min + 4 uur in de koelkast – ? 4 personen

Dit stroopwafel cheesecake toetje is hét toetje voor iedereen die van stroopwafels en cheesecake houdt! Het is heel eenvoudig te maken, alleen moet je even geduld hebben. De cheesecake vulling moet namelijk wel even opstijven in de koelkast. De romige karamel laag bevat een beetje zout, want de combinatie van zoet en zout gaat heel goed samen. De stroopwafels kom je tegen in de bodem, in de vulling en in de topping. Oftewel, meer dan genoeg stroopwafels in dit toetje!

Benodigdheden
  • 4 glaasjes/weckpotjes
  • Foodprocessor/Hakmolentje
  • Mixer/keukenmachine
  • Kookthermometer
Ingrediënten

Voor de bodem

  • 8 kleine stroopwafeltjes

Voor de cheesecake

  • 100 gram roomkaas (monchou)
  • 150 yoghurt Griekse stijl (10% vet)
  • 50 ml slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 4 kleine stroopwafeltjes

Voor de karamel

Voor de topping

  • 8 kleine stroopwafeltjes
Bereidingswijze
  • Maal voor de bodem de 8 kleine stroopwafels fijn en verdeel over de bodem van de glaasjes.
  • Maak dan de cheesecake vulling. Leg hiervoor een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de Griekse yoghurt. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en meng even kort los. Schep dan de yoghurt die achtergebleven is in de theedoek in de mengkom. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg toe aan de roomkaas en de yoghurt. Meng het in circa 1 tot 2 minuten tot een glad geheel en voeg dan de poedersuiker toe. Klop dit er kort doorheen, totdat de poedersuiker volledig is opgenomen in het beslag. Hak dan de vier stroopwafeltjes grof en schep deze door de vulling.
  • Verdeel de vulling over de 4 glaasjes en zet voor 3 uur in de koelkast.
  • Maak na 3 uur de salted caramel volgens het recept.
  • Verdeel de salted caramel over de 4 glaasjes, zodat je een mooi karamellaagje krijgt. Zet voor 1 uur terug in de koelkast.
  • Haal een kwartiertje voordat je de toetjes wilt eten de glaasjes uit de koelkast. Hak de stroopwafeltjes grof en verdeel over de glaasjes.
  • Geniet van je stroopwafel cheesecake toetje.

Kijk hier voor meer nagerechten!