Appelflap wraps

Appelflap wraps

Deze appelflap wraps waren eigenlijk echt een schot in de roos. De dag ervoor had ik wraps gegeten en had nog een paar wraps in de koelkast liggen om op te maken. En aangezien ik ook altijd wel appels en rozijnen in huis heb liggen, bedacht ik op deze gezondere appelflappen te maken. In plaats van bladerdeeg gebruik je nu namelijk wraps. Ik heb zelf een airfryer in huis, dus ik heb ze kort in de airfryer bruin en krokant gebakken. Heb je geen airfryer, dan kun je ze ook kort in de oven goudbruin bakken. Een heerlijke krokante wrap, met een warme vulling van appel, rozijnen en kaneel. Lekker als vervanging van een appelflap als gebak, maar ook perfect als ontbijt of lunch.

Bereiding appelflap wraps

Deze appelflap wraps zijn zo gemaakt. Verwarm de airfryer of de oven even voor en wel de rozijnen in een schaaltje met water. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de appel in kleine blokjes. Bak de appel samen met de kaneel, de honing en een beetje water zacht en goudbruin. Voeg dan de rozijnen toe en meng deze erdoorheen. Snijd vanaf de onderkant de wrap in het midden in tot de helft, zo kan je straks eenvoudig je wraps vouwen. Verdeel de appeltjes over de wraps en vouw ze op. Bak de wraps goudbruin en krokant in circa 3 tot 5 minuten.

Appelflap wraps

Appelflap wraps

Deze appelflap wraps kun je eten als vervanging voor een gewone appelflap, maar ze zijn ook lekker als ontbijt of lunch!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunch
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • airfryer optioneel

Ingrediënten
  

  • 2 (volkoren) wraps middelgroot
  • 1 appel groot
  • 1 tl kaneel
  • 15 gram rozijnen
  • 1 tl honing
  • 1 el water
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C. Leg de rozijnen in een bakje met water en wel ze een paar minuten.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appel met de kaneel.
  • Verwarm een klein scheutje bakboter in de pan en voeg hieraan de appel toe, samen met de honing en het water. Bak de appeltjes goudbruin en zacht in circa 3 minuten.
  • Haal de rozijntjes uit het water en dep droog. Voeg ze toe aan de appel en meng erdoorheen.
  • Verwarm de wraps even kort in de magnetron.
  • Leg één wrap voor je neer. Snijd je wrap aan de onderkant tot het midden in. Verdeel de vulling over je wrap en vouw je wrap op door iedere keer één kwart over elkaar hen te vouwen (vouw linksonder naar linksboven en zo door).
  • Bak je appelflap wrap krokant in de airfryer in circa 3 tot 5 minuten.
  • Geniet ervan!