Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Citroen-maanzaad pannenkoekjes
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon

Op Koken&Bakken doe je zo vind je heel veel recepten voor pannenkoekjes. Dit komt omdat ik zelf echt een grote pannenkoekenfan ben. Waar ik vroeger ze vooral ’s avonds at, begin ik er tegenwoordig graag mijn ochtend mee. Een tijd geleden maakte ik een citroen-maanzaad tulband en dat bracht me op het idee om deze citroen-maanzaad pannenkoekjes te maken. Deze pannenkoekjes maak je op basis van kwark, waardoor het heerlijke smeuïge pannenkoekjes worden. De citroen zorgt voor een frisse smaak en de maanzaadjes maken het helemaal af. Lekker met wat honing erop!

Ingrediënten
  • 100 gram (magere) kwark
  • 35 gram bloem
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl maanzaad
  • Honing
  • Snufje zout
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Was de citroen en rasp 1/4 van de citroen. Pers de helft van de citroen vervolgens uit.
  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe samen met het citroensap en de citroenrasp en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder, het snufje zout en de maanzaad toe en meng dit erdoorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin 1 eetlepel beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als aan de bovenkant een beetje belletjes ontstaan. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer er wat honing op.
  • Geniet van je citroen-maanzaad pannenkoekjes met honing!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten!