Gevulde brioche wentelteefjes
Deze gevulde brioche wentelteefjes wil je echt een keer geprobeerd hebben! Wentelteefjes an sich zijn al heel erg lekker, maar het is nog lekkerder als ze gevuld zijn. Zo maakte ik eerder al wentelteefjes gevuld met appel en kaneel en wentelteefjes gevuld met aardbeien. Deze keer worden de wentelteefjes ook gevuld met aardbeien, alleen dan maak je de wentelteefjes niet van boterhammen, maar van brioche melkbroodjes. Ten eerste zijn de broodjes heel makkelijk te vullen, daarnaast zijn ze ook extra zoet waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. Deze brioche wentelteefjes zijn lekker als ontbijt of lunch, maar ook is het een lekkere afsluiter van een maaltijd!
Bereiding gevulde brioche wentelteefjes
Het fijne aan dit recept is, dat je de wentelteefjes maakt van broodjes. Deze zijn eenvoudig open te snijden en laten zich ook makkelijk vullen. Voor dit recept ben ik gegaan voor de combinatie van nutella en aardbeien, omdat ik dit zelf super lekker vind! Zodra je de broodjes hebt gevuld, laat je ze kort weken in een mengsel van ei, melk en kaneel en bak je de broodjes vervolgens goudbruin en lichtkrokant in een pan met wat boter. Tot slot haal je de broodjes nog even door de kaneelsuiker en je hebt een geweldig gerecht!
Gevulde brioche wentelteefjes
Ingrediënten
- 4 melkbroodjes
- 2 el nutella
- 100 gram aardbeien
- 1 ei
- 100 ml melk
- 25 gram kristalsuiker
- 1,5 tl kaneel
- bakboter
Bereidingswijze
- Druk de broodjes goed plat en snijd ze doormidden. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien vervolgens in plakjes.
- Besmeer iedere onderkant van de broodjes met een halve eetlepel nutella en leg hierop de plakjes aardbei. Leg vervolgens de bovenkant van het broodje erbovenop en druk goed dicht zonder ze te pletten, want anders gaan de plakjes aardbei kapot.
- Kluts het ei en voeg daaraan de melk en 1 theelepel kaneel toe. Meng alles goed door elkaar. Doop de melkbroodjes aan beide kanten in het eimengsel, maar zorg ervoor dat je ze goed vasthoudt, zodat de vulling er goed in blijft zitten.
- Verwarm een scheut bakboter in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de broodjes aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 2 tot 3 minuten per kant.
- In de tussentijd dat je de wentelteefjes bakt, kun je de kaneelsuiker maken. Meng hiervoor de kristalsuiker met de rest van de kaneel en verdeel deze over een groot bord.
- Als de wentelteefjes klaar zijn, haal je ze aan beide kanten even door de kaneelsuiker en verdeel je ze over twee borden.
- Geniet ervan!