Gezonde chocolade pannenkoekjes

Gezonde chocolade pannenkoekjes
Ontbijt – ? 15 min – ? 1 persoon

Daar ben ik weer met een receptje voor ontbijtpannenkoeken. Deze keer gezonde chocolade pannenkoekjes met banaan. Deze gezonde chocolade pannenkoekjes maak je op basis van havermout, ei en banaan. Daaraan wordt cacaopoeder toegevoegd, wat en zorgt voor een lekkere chocoladesmaak en het zorgt ook voor de bruine kleur. Maak de gezonde chocolade pannenkoekjes nog lekkerder door ze te garneren met gesmolten pure chocolade en een beetje banaan. Ook erg lekker met Hollandse aardbeien.

Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 grote banaan
  • 20 ml (amandel)melk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gram pure chocolade (min. 70% cacao)
  • Snufje zout
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Doe de havermout, samen met de 3/4 van de banaan, het ei, de melk, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout in een keukenmachine of blender en mix het fijn. Maak je gebruik van een staafmixer, maal het dan hiermee fijn.
  • Zet een koekenpan op laag- tot middelmatig vuur en verwarm hierin een klein beetje boter. Gebruik eventueel een kwastje om de gehele pan van boter te voorzien. Giet met behulp van een lepel pannenkoekjes in de koekenpan. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien zodra er kleine belletjes ontstaan. Doe het wel voorzichtig, want de bovenkant is vaak nog niet volledig gedroogd. De pannenkoekjes moeten ongeveer 2 minuten per kant worden gebakken.
  • Pak er een bord bij en stapel de chocoladepannenkoekjes op elkaar.
  • Smelt de chocolade in de magnetron en snijd de overgebleven banaan in plakjes.
  • Garneer de gezonde chocolade pannenkoeken met de gesmolten chocolade en de banaan.

Bekijk hier voor meer ontbijt recepten!