Havermouttaartje met appel uit de oven

Havermouttaartje met appel uit de oven

Warme havermout is erg lekker in de herfst en winter, zeker als het in de ochtend wat kouder is. Dit havermouttaartje met appel uit de oven is super simpel om te maken en ook nog eens erg voedzaam. Je zult merken dat je door deze havermouttaart als ontbijt voor een langere tijd vol zit. Dit havermouttaartje met appel uit de oven bereid je in nog geen 5 minuten, het hoeft daarna alleen nog ongeveer 20 tot 25 minuten de oven in. Deze gezonde havermouttaart met appel is naast lekker, dus ook nog eens eenvoudig te maken. Met dit recept heb je zo een heerlijke havermout uit de oven op tafel staan!

Havermout ontbijt recepten

Ben je nog niet overtuigd geraakt door dit havermouttaartje? Op deze website zijn gelukkig nog veel meer heerlijke havermout recepten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een havermoutpap, en dan wel eentje met speculoos en bastognekoek. Wil je graag voldoende fruit direct bij het ontbijt eten? Dan is de havermoutcrumble met appel en peer misschien wel iets voor jou! Tot slot kun je havermout natuurlijk ook perfect gebruiken voor havermoutpannenkoekjes met bijvoorbeeld appel en kaneel. Bekijk hieronder de recepten:

Zit jouw favoriete recept er nog steeds niet tussen? Hier vind je alle havermout recepten op deze website.

Havermouttaartje met appel uit de oven

Havermouttaartje met appel uit de oven

Een taartje als ontbijt, wie wil dat nou niet? Dit havermouttaartje is super lekker en vult goed!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Soufflébakje/klein ovenschaaltje

Ingrediënten
  

  • 30 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 15 gram rozijnen
  • 50 ml melk
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Breek het ei in een kommetje en voeg de melk, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract toe. Kluts het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de havermout eraan toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de appelstukjes en de rozijnen erbij en meng alles nog een keertje door elkaar.
  • Giet het geheel in het ovenschaaltje. Plaats het ovenschaaltje in het midden van de oven en bak het taartje in 20 tot 25 minuten af totdat het geheel mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet van je ontbijt!