Ontbijt blueberry cheesecake

Ontbijt blueberry cheesecake
Ontbijt- ? 15 min + 20 min oven + Afkoelen – ? 1 persoon

Ben jij gek op cheesecake? Dan heb ik nu goed nieuws voor je. Met deze ontbijt blueberry cheesecake, kun je jouw dag op een verantwoorde manier starten met een taartje. Deze ontbijt blueberry cheesecake maak je op basis van een bodem met speltbloem en een vulling van kwark, zuivelspread light en ei. Een heerlijk romig taartje, wat heerlijk smaakt in combinatie met de blauwe bessen. Je zult voor een langere tijd vol zitten van dit taartje.

Benodigdheden
  • Kleine ronde springvorm van 10 à 11 cm
  • Garde
  • Hakmolentje
Ingrediënten
Voor de bodem
  • 25 gram speltbloem
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 2 el water
  • 2 dadels
  • 10 gram pecannoten
Voor de vulling
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de dadels in een schaaltje en schenk er kokend water op. Wel de dadels 5 minuten.
  • Pers vervolgens het water uit de dadels en doe ze in het hakmolentje samen met het speltmeel, de pecannoten, het water en de zonnebloemolie. Meng het geheel tot een plakkerig mengsel.
  • Vet de springvorm lichtjes in en verdeel het deeg over de bodem. Maak de topjes van je vingers een beetje nat en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
  • Bak de bodem voor 5 minuten in het midden van de oven.
  • Kluts intussen het ei in een schaaltje en voeg hieraan de kwark, de zuivelspread, het eiwitpoeder en de vanilledrops toe. Meng het geheel met behulp van een garde door elkaar. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en spatel deze erdoorheen.
  • Haal je bodem uit de oven en verdeel hierover het kwark-roomkaasmengsel. Strijk even glad.
  • Zet je ontbijt blueberry cheesecake in het midden van de oven en bak deze in circa 25 tot 35 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal dan de rand van de springvorm weg en laat het taartje nu volledig afkoelen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten!