Broccoli-courgettesoep

Broccoli-courgettesoep
Soep -⏱️20 min -?4 personen

Ik wilde een keer een variant maken op de normale courgettesoep. Door een extra groentesoort toe te voegen, is deze broccoli-courgettesoep ontstaan. Courgette en broccoli gaan heel goed samen en je krijgt er een mooie heldere groenkleurige soep van. Door de toevoeging van de roomkaas wordt de broccoli-courgettesoep extra romig.

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 50 gram roomkaas
  • 1 ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 750 ml water
  • Olijfolie
  • Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan op laag vuur. Zodra de olijfolie warm is voeg je de ui toe en fruit je deze gedurende 2 minuten.
  • Snijd intussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ui. Bak 5 minuten mee.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd grote roosjes doormidden. Voeg de broccoli toe aan de courgette, samen met het water en de twee groentebouillonblokjes. Deze kun je het beste even verkruimelen boven de pan. Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak wat peper toe en voeg de roomkaas toe. Laat de soep nog een paar minuutjes op zacht vuur pruttelen, zodat de roomkaas volledig door de soep is opgenomen.
  • Geniet van je broccoli-courgettesoep!

Kijk hier voor meer soep recepten!