Quiche lorraine

Quiche lorraine
Hoofdgerecht – ? 15 min + 40 min oven – ? 3-4 personen

Ik vond het weer tijd voor een themaweek, deze keer een Franse week. De quiche lorraine mag dan ook niet ontbreken. Een quiche lorraine is eigenlijk niet anders dan een quiche met spekjes en kaas. Eenvoudig, maar wel super lekker! Zelf vind ik het lekker om deze quiche te serveren met een kopje soep.

Het beste kun je het deeg eerst even kort voorbakken, zodat je zeker weet dat de quiche straks gaar is. Na het voorbakken vul je de quiche met het ei-roommengsel en bak je de quiche in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in puntjes en je kunt er heerlijk van gaan genieten.

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 20 cm
  • Bakbonen
  • Aluminiumfolie
Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet je springvorm lichtjes in met boter. Haal je taartdeeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Leg het taartdeeg in je springvorm en bekleed je springvorm ermee. Snijd de randen af totdat ze voor 3/4 belegd zijn met het deeg. Leg en dan een vel aluminiumpapier overheen en vul de bodem met bakbonen.
  • Bak het taartdeeg nu eerst 8 minuten blind. Haal dan de bakbonen met het aluminiumfolie eraf en bak het taartdeeg nu nog eens 3 minuten.
  • Bak in de tussentijd de spekjes in circa 5 minuten krokant. Snipper je ui en voeg deze na 5 minuten toe aan de spekjes en bak even 2 minuten mee.
  • Bekleed een bord met een vel keukenpapier. Schep hierop de spekjes en dep ze droog met nog een keukenpapiertje.
  • Kluts de eieren samen met de slagroom en de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en meng dit erdoorheen.
  • Haal je taart uit de oven en verdeel hierover de spekjes en de ui. Giet hierover je roommengsel.
  • Plaats de quiche lorraine in het midden van de oven. Bak de quiche in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd in puntjes en je kunt heerlijk gaan genieten.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hartige recepten!