Bietencarpaccio met geitenkaas en pecannoten

Bietencarpaccio met geitenkaas en pecannoten
Voorgerecht – ? 15 min – ? 2 personen

Deze bietencarpaccio met geitenkaas en pecannoten is de perfecte vegetarische variant voor een normale carpaccio. Daarmee is dit ook een heerlijk voorgerecht dat niet te zwaar valt. Deze bietencarpaccio met geitenkaas en pecannoten heeft slechts 5 ingrediënten en is binnen een kwartiertje klaar. Daarmee is het ook een perfect voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst. Want ondanks dat je er niet lang voor in de keuken hoeft te staan, ziet het er wel heel chique uit.

Ingrediënten
  • 2 gekookte bieten
  • 100 gram geitenkaas (kleine rondjes)
  • 10 pecannoten
  • 20 gram rucola
  • Honing
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet op de grillstand.
  • Leg de geitenkaasjes op een bakpapiertje en bak ze in 5 minuten goudbruin (de onderkant zal goudbruin kleuren).
  • Snijd de gekookte bieten in plakjes van maximaal 0,5 cm dik. Leg ze dakpansgewijs en in een rondje op een klein bord, dat geschikt is voor een voorgerecht.
  • Verdeel de rucola vervolgens over de bieten.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel deze over de bieten en de rucola.
  • Haal dan de geitenkaas uit de oven. Leg één geitenkaasje in zijn geheel in het midden van de carpaccio met de goudbruine kant naar boven. Snijd de rest grof en verdeel die vervolgens over de carpaccio.
  • Garneer tot slot je gerechtje met wat honing en je kunt er heerlijk van gaan genieten!

Kijk hier voor meer feestelijke voorgerechten!