Salade caprese

Salade caprese
Voorgerecht – ? 10 min – ? 2 personen

De salade caprese is een perfecte Italiaanse salade om te serveren als voorgerecht, tijdens de lunch of als bijgerecht. Het is namelijk een lichte salade met weinig ingrediënten! Mozzarella en tomaat is heerlijk, zeker in combinatie met basilicum en pijnboompitjes. Zelf kies ik er altijd voor om buffelmozzarella te gebruiken in plaats van normale mozzarella. Deze is wel iets duurder, maar wel een stuk smaakvoller! Wil je een salade caprese serveren als diner? Serveer er dan lekker een ciabatta bij!

Ingrediënten
  • 2 grote trostomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Verse basilicum
  • 10 gram pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snijd de tomaten en de buffelmozzarella in plakken.
  • Leg iedere keer een tomaat, met daarop een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Herhaal dit zodat er een mooie cirkel op je bord ontstaat.
  • Garneer de salade met pijnboompitjes en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: als je het lekker vindt, kun je er ook een beetje balsamicoazijn of balsamicocrème overheen sprenkelen.

Kijk hier voor meer voorgerechten of lunch gerechten.