Quiche lorraine
Quiche lorraine, misschien wel een van de meeste bekende quiches. Een quiche lorraine is eigenlijk niet anders dan een quiche met spekjes en kaas. Een eenvoudig quiche recept, maar wel super lekker! Zelf vind ik het lekker om deze quiche te serveren met een kopje soep. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een kant-en-klaar quiche & taartdeeg. Het beste kun je het deeg eerst even kort blindbakken, zodat je zeker weet dat de quiche straks gaar is. Na het blindbakken vul je de quiche met het ei-roommengsel met kaas en spekjes en bak je de quiche in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in puntjes en je kunt er heerlijk van gaan genieten.
Quiche lorraine bereiden
Verwarm de oven voor en vet de springvorm lichtjes in. Bekleed de springvorm met het taartdeeg. Snijd de randen af totdat ze voor 3/4 bedekt zijn met het deeg. Verdeel aluminiumfolie over het deeg en bedek met bakbonen. Bak de quiche nu 8 minuten in het midden van de oven. Bak n de tussentijd de spekjes met het gesnipperde uitje. Verwijder de bakbonen en het aluminiumfolie en bak de quiche nu nogmaals 3 minuten. Meng in de tussentijd de eieren met de room en spatel daarna de geraspte Gruyère er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spekjes en ui over de bodem van de quiche en schenk hierop het roommengsel. Bak de quiche nu in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Snijd in punten en je kunt er lekker van genieten!
Quiche lorraine
Benodigdheden
- Springvorm van 20 cm
- Bakbonen
Ingrediënten
- 1 rol vers quichedeeg/taartdeeg
- 75 ml slagroom
- 75 kookroom laag in vetpercentage
- 200 gram spekreepjes
- 150 gruyère geraspt
- 3 eieren
- 1 ui
- zout&peper
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet je springvorm lichtjes in met boter. Haal je taartdeeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Leg het taartdeeg in je springvorm en bekleed je springvorm ermee. Snijd de randen af totdat ze voor 3/4 belegd zijn met het deeg. Leg en dan een vel aluminiumpapier overheen en vul de bodem met bakbonen.
- Bak het taartdeeg nu eerst 8 minuten blind. Haal dan de bakbonen met het aluminiumfolie eraf en bak het taartdeeg nu nog eens 3 minuten.
- Bak in de tussentijd de spekjes 5 minuten op middelmatig vuur. Snipper je ui en voeg deze na 5 minuten toe aan de spekjes en bak even 2 minuten mee.
- Bekleed een bord met een vel keukenpapier. Schep hierop de spekjes en dep ze droog met nog een keukenpapiertje.
- Kluts de eieren samen met de slagroom en de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en meng dit erdoorheen.
- Haal je taart uit de oven en verdeel hierover de spekjes en de ui. Giet hierover je roommengsel.
- Plaats de quiche lorraine in het midden van de oven. Bak de quiche in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd in puntjes en je kunt heerlijk gaan genieten.
- Smakelijk eten!