Dahl met spinazie en feta

Dahl met spinazie en feta

Deze dahl met spinazie en feta is een heerlijk romig gerecht dat bovendien ook nog eens vegetarisch is. Maar wat is een dahl eigenlijk? Dit is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt op basis van peulvruchten en diverse kruiden. Om het gerecht romig te maken, heb ik hieraan kokosmelk (light) toegevoegd. De linzen kook je gaar in de dahl, waardoor deze lekker zacht worden. Linzen zitten vol gezonde koolhydraten en veel vezels. Hierdoor heb je voor een langere tijd energie!

Dahl met spinazie en feta bereiden

Deze linzen dahl bereiden is super makkelijk! Het kost alleen wat tijd voordat de linzen gaar zijn, dus je moet wel wat geduld hebben. Je bakt de linzen kort aan samen met de tomatenblokjes en de kruiden. Dan mag het kokende water en het groentebouillonblokje erbij samen met de kokosmelk. De deksel gaat op de pan en je laat het geheel nu 30 tot 35 minuten zachtjes pruttelen, totdat de linzen gaar zijn. Als de linzen bijna gaar zijn voeg je de spinazie toe en deze laat je slinken. Schep het geheel in borden en verkruimel de feta erboven. Serveer er een naanbroodje bij en je hebt een heerlijke dahl met spinazie en feta.

Dahl met spinazie en feta

Dahl met spinazie en feta

Dahl met spinazie en feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol met kruiden. Dit gerecht is lekker romig van smaak door het gebruik van kokosmelk.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rode linzen (ongekookt)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 75 gram feta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 300 ml kokend water + evt. extra
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 kleine naanbroodjes

Bereidingswijze

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op laag vuur en voeg de linzen toe samen met de tomatenblokjes en alle kruiden. Meng 1 minuut goed door elkaar. Meng het kokende water met het groentebouillonblokje en voeg toe aan de wok samen met de kokosmelk. Laat het geheel nu circa 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Zorg ervoor dat je net voor het eind dat de dahl klaar is, je de naanbroodjes afbakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zodra de linzen bijna gaar zijn scheur je de spinazie grof boven de wok. Laat de spinazie nu slinken. Voeg ook de helft van de feta toe door deze te verbrokkelen boven de pan en roer dit erdoorheen.
  • Als de linzen gaar zijn, verdeel je de dahl met spinazie en feta over twee borden en garneer je het met de overige feta.
  • Geniet ervan!