Quiche caprese

Quiche caprese

Ik ben dol op quiches en hartige taarten, daarom wilde ik deze quiche caprese ook echt een keer uitproberen. De combinatie van tomaatjes met pesto en mozzarella vind ik normaal gesproken heerlijk, bijvoorbeeld bij salades, sandwiches of pasta’s. Dus waarom ook niet in een hartige taart, toch? Deze quiche met tomaat, mozzarella en pesto is niet moeilijk om te maken. Ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes, maar voor de bodem van deze quiche caprese maakte ik een uitzondering. Ik gebruikte hiervoor een pak met een mix voor hartige taart, zodat dit niet teveel tijd zou kosten.

Quiche caprese bereiden

Het belangrijkste is om te starten met het maken van het deeg, het deeg moet namelijk even 10 minuten rusten. In de tussentijd maakte ik een zelfgemaakte pesto, volgens het recept op mijn website. Eventueel kun je ook een kant-en-klare pesto kopen in de supermarkt. Als het deeg klaar is bekleed je hiermee je bakvorm. Op de bodem smeer je een laagje pesto gevolgd door de tomaatjes (deze leg je met de open kant naar boven). Vervolgens giet je hierop de saus en maak je de caprese hartige taart af met stukjes mozzarella en de rest van de pesto. Even de oven in en je hebt een fantastische hartige taart!

Quiche caprese

Quiche caprese

Een heerlijke hartige taart gevuld met tomaatjes, pesto en mozzarella. Een keer iets anders!
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ronde springvorm 22-25 cm
  • Garde

Ingrediënten
  

  • 1 pak Hartige taart om zelf te maken Je gebruikt alleen het deeg hiervan
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1 portie pesto zie recept op mijn website
  • 1 bol mozzarella
  • 3 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 mll melk
  • zout&peper
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Maak eerst de bodem van je hartige taart. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking en verwarm dan de oven voor op 200°C.
  • Maak de pesto volgens het recept op mijn website en snijd de tomaatjes doormidden.
  • Vet de springvorm lichtjes in en bekleed met het deeg. Smeer 1 eetlepel pesto op de bodem van de hartige taart en leg hierop de tomaatjes met de open kant naar boven.
    Tomaatjes in quiche caprese
  • Maak nu de saus. Kluts de eieren en voeg hieraan de crème fraîche en de melk toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel gelijkmatig over de tomaatjes heen.
  • Snijd de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel deze over de quiche. Tot slot kun je met een theelepel de overige pesto nog over de quiche verdelen.
  • Bak de quiche caprese in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Snijd de hartige taart in punten en geniet ervan!