Risotto met courgette en zalm

Risotto met courgette en zalm

Risotto met courgette en zalm, wederom een heerlijke risotto variant voor op deze website. Risotto kan je op twee manieren klaarmaken. De meest gebruikte methode is door iedere keer één nieuwe lepel bouillon toe te voegen. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken, kun je de bouillon ook in één keer toevoegen. Je hoeft de risotto dan alleen af en toe even om te scheppen. Voor deze risotto met courgette ben ik gegaan voor de laatste variant. De bouillon in één keer toevoegen doet niets af aan de smaak.

Risotto met courgette en zalm bereiden

Het fijne aan deze risotto met zalm is, dat je de courgette en de zalm pas aan het eind toevoegt. Dit maakt het een hele makkelijke risotto om te bereiden. Zoals ik hierboven al aangaf, voeg je de bouillon in één keer toe en dan hoef je alleen af en toe de risotto even om te scheppen. De courgette rooster je in de oven en voeg je tegen het eind van de kooktijd van de risotto toe, samen met de zalm die je in stukjes hebt gesneden. Even omscheppen en je risotto is klaar! Last but not least, vergeet niet de Parmezaanse kaas ook toe te voegen!

Risotto varianten

Op mijn site staan nog veel meer risotto recepten. Hieronder vind je een paar voorbeelden:

Risotto met courgette en zalm

Risotto met courgette en zalm

Risotto, altijd lekker! Zeker deze variant met geroosterde courgette en gerookte zalm.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risottorijst
  • 600 ml kokend water
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Klontje roomboter
  • ½ el olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui en meng het kokende water met het groentebouillonblokje, zodat je een bouillon krijgt..
  • Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui aan gedurende 2 minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee. Voeg alle bouillon in één keer toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de risotto in 20 tot 25 minuten gaar koken. Schep regelmatig om.
  • Verwijder in de tussentijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes. Meng de courgetteplakjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgette op de bakplaat en plaats de bakplaat helemaal boven in de oven, zodat de courgette in 5 tot 10 minuten goudbruin kleurt. Haal dan uit de oven.
  • Snijd de zalm in kleinere stukjes.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je eerst de Parmezaanse kaas toe. Meng dit erdoorheen en voeg dan de courgette toe samen met de zalm. Verwarm het geheel nog even 5 minuten zonder deksel op de pan en verdeel dan over de borden.
  • Geniet ervan!