Griekse kofta

Griekse kofta

Ben je ook zo gek op Griekenland en de heerlijke Griekse gerechten? Dan is deze Griekse kofta iets voor jou! Griekse kofta is een lekker rijstgerecht met Griekse gehaktballetjes in tomatensaus. In dit gerecht zitten veel verschillende kruiden verwerkt, waardoor het gerecht veel smaak heeft. Met dit gerecht kun je ook thuis in de Griekse sferen komen! Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om deze kofta te maken.

Griekse kofta bereiden

Start met het koken van de rijst. Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel en een beetje ui. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Bak 1 minuut aan en voeg dan de kruiden toe. Bak kort mee en leg dan de gehaktrolletjes in de pan. Bak de gehaktrolletjes goudbruin en voeg dan de gesneden courgette toe. Schenk de tomatenblokjes erbij, samen met het verkruimelde bouillonblokje, de tijm en oregano en een beetje water. Laat de Griekse kofta nu zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Giet de rijst af en verdeel deze over twee borden. Verdeel hierover de gehaktrolletjes met de tomatensaus en de groenten.

Griekse gerechten

Zin gekregen in andere Griekse gerechten? Neem dan een kijkje hieronder:

Griekse kofta

Griekse kofta

Griekse Kofta is een lekker Grieks rijstgerecht met gekruide gehaktrolletjes in een tomatensaus.
Bereidingstijd 30 minuten
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de kofta

  • 200 gram rundergehakt
  • 20 gram paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout&Peper
  • Beetje ui van de ui voor de saus

Voor de saus

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 50 ml water
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  • Snipper de ui. Meng het gehakt met de kruiden, het paneermeel en 1/4 ui. Breng op smaak met zout en peper. Draai van het gehaktmengsel circa 12 rolletjes.
  • Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Pel het knoflookteentje.
  • Verwarm een beetje olijfolie in de pan en voeg de hieraan de overgebleven ui toe. Pers het knoflookteentje uit boven de pan. Bak het 1 minuut. Voeg nu het komijnpoeder, de kaneel en het paprikapoeder toe. Bak het geheel nogmaals 1 minuut. Nu mag de Kofta erbij. Bak ze rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg dan de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Voeg ook de tijm en de oregano toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de rijst in een diep bord en serveer daarop de Griekse Kofta in tomatensaus.
  • Smakelijk eten!