Gyrosschotel met pita

Gyrosschotel met pita

Gyrosschotel met pita. Een heerlijk bordje vol met Griekse lekkernijen. Zelfgemaakt pitabrood, zelfgemaakte tzatziki, een salade met feta en kip met gyroskruiden. Al deze losse onderdelen smaken ook nog eens heel goed samen! Waar in Griekenland een gyrosschotel vaak met friet of rijst wordt geserveerd, heb ik gekozen om het alleen met pita te serveren. Ik heb namelijk net wat meer groenten toegevoegd dan normaal, waardoor dit gerecht al erg goed vult! De tzatziki maakt dit Griekse hoofdgerecht helemaal af!

Gyrosschotel met pita bereiden

Bereid eerst het pitabrood en de tzatziki, dit scheelt je later een hoop tijd. Maak de salade door de komkommer en de tomaatjes te snijden en te mengen met de feta en de rode ui. Meng de kip met de gyroskruiden en bak in een pan met wat olijfolie goudbruin en gaar. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is alle ingrediënten bij elkaar in een bord te scheppen. Schep de helft van je bord vol met de salade, 1/4 met de kip en 1/4 met het pitabrood die je in kleine puntjes kan snijden. Voeg tot slot nog de tzatiki toe en je kunt lekker gaan eten!

Gyrosschotel met pita

Gyrosschotel met pita

Een heerlijke bordje vol, dat je brengt in de Griekse sferen. Een salade met feta, zelfgemaakte pita en kip met gyroskruiden
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kipdijfilet
  • 3 tl gyroskruiden
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 75 gram feta
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el tzatziki
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Maak je gebruik van kant-en-klare pitabroodjes, bak deze dan af in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Snijd in de tussentijd de kipdijfilet in reepjes en breng op smaak met de gyroskruiden. Zet een pan op laag vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de kipdijfiletreepjes op middelhoog vuur in 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd in de tussentijd de komkommer en de tomaatjes in stukjes. Meng door elkaar. Snipper de rode ui en voeg deze toe. Verkruimel tot slot de feta erboven en meng alles voor een laatste keer door elkaar. Snijd je pitabroodjes in puntjes.
  • Nu is het al tijd om de borden op te maken. Verdeel de salade over de twee borden evenals de kipdijfilet. Voeg tot slot de pitabroodjes toe en schep wat tzatziki in het midden van het bord.
  • Geniet ervan!