Snelle biefstuksalade met sperzieboontjes
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
Deze snelle biefstuksalade met sperzieboontjes is zo gemaakt en is heerlijk op een warme dag. De salade serveer je met een ciabatta, waardoor het perfect kan worden geserveerd als hoofdgerecht. Deze snelle biefstuksalade met sperzieboontjes breng je op smaak met balsamico crème en vul je verder met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes, heerlijk!
Biefstuk bakken
Vind je het lastig om een biefstuk goed te bakken? Dan heb ik hier een aantal tips voor je. De baktijd van een biefstuk varieert tussen 2 en 6 minuten en hangt helemaal af van hoe jij je biefstukje wilt hebben. Rood is 3 minuten bakken (voelt zacht en veerkrachtig aan) en rood-rosé is 4 minuten bakken (voelt veerkrachtig aan), Wil je je biefstukje liever iets langer bakken? Dan kun je kiezen voor rosé wat 5 minuten bakken is (voelt veerkrachtig en stevig aan) of doorbakken (6 minuten bakken en voelt stevig en stug aan). Zorg ervoor dat je de biefstuk tijdens het bakken regelmatig omdraait! Nog een extra tip: door in boter te bakken, krijgt het vlees een lekkere smaak. Door te bakken op redelijk hoog vuur, kun je ervoor zorgen dat het vlees niet verbrand.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 biefstukjes (op kamertemperatuur)
- 50 gram rucola
- 250 gram sperzieboontjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitjes
- 1 el roomboter
- 1 ciabatta
- Bakboter
- Balsamico crème
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt er ook voor kiezen om een zelfgemaakte focaccia erbij te serveren!
- Snijd de zijkanten van de boontjes en snijd grote boontjes doormidden. Kook de boontjes in een pan met water in circa 14 minuten gaar. Giet daarna de boontjes af en voeg de roomboter toe. Doe de deksel op de pan en laat de roomboter smelten tussen de boontjes.
- Bak intussen de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin in een pannetje op laag vuur.
- Snijd plakjes van de Parmezaanse kaas of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Meng de rucola alvast met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.
- Het is tijd om de biefstukjes te bakken. Voeg voldoende bakboter toe aan de pan (dit mag best veel zijn). Bak de biefstukjes zoals jij ze wilt hebben op hoog vuur. Gebruik hiervoor de tips beschreven in de tekst hierboven.
- Als de biefstukjes goed zijn laat je ze even uitlekken op een bord (bedek ze wel met wat aluminiumfolie zodat ze niet afkoelen).
- Giet de boontjes af en voeg deze toe aan de rucola, samen met de pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas. Garneer de salade met de balsamico crème. Voeg zoveel toe als dat je zelf lekker vindt. Snijd tot slot de biefstukjes in plakjes en leg deze op de salade. Snijd ook de ciabatta in dikke plakken en serveer deze bij de snelle biefstuksalade met sperzieboontjes.
- Geniet ervan!
Bekijk hier voor meer salades!