Appel perzik crumble

Appel perzik crumble

Appel perzik crumble, een variant op de apple crumble die ik eerder deelde. Ik kwam tot het maken van dit gerecht, omdat ik nog wat zachte appels en perziken had liggen. Ik vind het altijd zonde om eten weg te gooien, dus daarom verwerkte ik het fruit in deze perzik crumble. De appel en de perzik wordt lekker zacht doordat je de crumble in de oven bakt. Het zachte fruit smaakt fantastisch in combinatie met de crumble. Lekker om dit toetje met perzik te serveren met een bolletje vanille- of kaneelijs.

Appel perzik crumble bereiden

Deze crumble is heel eenvoudig om te maken. Verwarm de oven voor en vet het ovenschaaltje in. Snijd de appels en de perziken in stukjes. Meng ze met de basterdsuiker en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Voeg het water toe. Meng in een bakje de suiker met de bloem en voeg de koude roomboter in blokjes toe. Ga dan met je handen alle ingrediënten mengen totdat er een crumble ontstaat. Verdeel de crumble over het fruit en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de crumble in het midden van de oven goudbruin. Serveer eventueel met een bolletje ijs als je dat lekker vindt!

Appel perzik crumble

Appel perzik crumble

Heerlijke warme appel en perzik met daarop een zoete crumble.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • ovenschaaltje

Ingrediënten
  

  • 2 appels
  • 2 perziken
  • 40 gram kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • 35 gram roomboter koud
  • 10 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el water
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Was de perziken, verwijder de pit en snijd ook in stukjes. Meng de appel- en perzikstukje met de bruine basterdsuiker en verdeel over de bodem van het ovenschaaltje. Voeg ook het water toe.
  • Doe de bloem en de suiker in een mengkom en meng door elkaar. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng het geheel met je handen tot een kruimels. Verdeel over de appel en perzik.
  • Plaats de appel perzik crumble in het midden van de oven en bak in circa 30 minuten goudbruin.
  • Haal uit de oven en serveer eventueel met een bolletje ijs. Geniet ervan!