Snelle tiramisu in glas

Snelle tiramisu in glas

Snelle tiramisu in glas is zoals de naam al doet vermoeden, een toetje dat heel eenvoudig en snel te maken is. Deze tiramisu maak je met slechts 6 ingrediënten en staat in 15 minuten op tafel. Heb je wat extra tijd? Dan kun je de tiramisu in de koelkast zetten om eventjes op te stijven, dat maakt deze snelle tiramisu in glas extra lekker! Deze tiramisu is een variant op een klassieke tiramisu, want deze simpele tiramisu maak je namelijk op basis van mascarpone en Griekse yoghurt. Dit maakt het net wat frisser!

Snelle tiramisu in glas bereiden

Zet een kopje espresso of koffie en doop hierin de lange vingers. Verdeel een gedeelte over de bodem van een glas en schep hierop het mengsel dat je hebt gemaakt op basis van mascarpone, Griekse yoghurt en eventueel een beetje vanille-extract. Hierop mag wat geraspte chocolade en dan herhaal je de voorgaande stappen nog een keer. Stop tot slot nog een halve lange vinger ter garnering in glas. Zet tot gebruik in de koelkast en geniet ervan!

Andere tiramisu recepten

Op deze website vind je nog veel meer lekkere tiramisu recepten. Hieronder een aantal voorbeelden:

Snelle tiramisu in glas

Snelle tiramisu in glas

Deze snelle tiramisu in glas staat binnen 15 minuten op tafel. Dit maakt het een makkelijk en lekker toetje!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 16 lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 kopje espresso/koffie
  • 40 gram pure chocolade
  • t tl vanille-extract optioneel

Bereidingswijze

  • Zet een kopje koffie of espresso.
  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en het vanille-extract totdat alles goed is gemixt. Rasp de chocolade fijn.
  • Breek de lange vingers allemaal doormidden. Doop drie halve lange vingers in de koffie en verdeel over de bodem van een glaasje. Herhaal dit ook voor de andere glaasjes.
  • Schep in ieder glas een grote eetlepel mascarpone-mengsel bovenop de lange vingers en verdeel hierover een theelepel geraspte chocolade. Doop dan nu per glaasje 4 halve lange vingers in de koffie en leg deze bovenop het mascarpone-mengsel. Verdeel de rest van het mascarpone-mengsel over de glaasjes gevolgd door de rest van de geraspte chocolade.
  • Steek in ieder glaasje een halve lange vinger. Zet de tiramisu tot gebruik in de koelkast.
  • Geniet ervan!