American pancakes met appel

American pancakes met appel

American pancakes met appel een gerecht dat zowel lekker is als ontbijt of als lunch. Een pannenkoekenontbijt, daarmee start ik het liefst altijd de dag, zeker voordat ik ga sporten. Deze keer maakte ik een iets ongezondere variant, maar wel erg lekker! Deze heerlijke luchtige American pancakes serveerde ik met gekarameliseerde appel en rozijntjes. Ook is het lekker om er nog wat honing of pannenkoekenstroop bij te doen. Het is een makkelijk pancake recept, je moet alleen even wat tijd geven om de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin te bakken. De pannenkoekjes vullen super goed, dus je zult er voor een langere tijd vol van kunnen zitten.

American pancakes met appel bereiden

Smelt de roomboter in een pannetje. Doe de bloem samen met het bakpoeder, het ei en het zout in een mengkom en meng met een garde door elkaar. Voeg dan de gesmolten roomboter toe samen met de melk en meng alles tot een mooi beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin in een pannetje met gesmolten roomboter. Snijd in de tussentijd ook de appel in plakjes en bak deze appel met rozijnen en kaneel in een pan. Om te zorgen dat ze sticky worden, voeg je op een gegeven moment wat honing en water toe. Laat het geheel op laag vuur nog even pruttelen en serveer de appeltjes bij de pancakes. Nog leuker, maak er een mooie stapel pannenkoeken van!

Stapel American pancakes
American pancakes met appel

American pancakes met appel

Heerlijke luchtige American pancakes met daartussen gekarameliseerde appeltjes en rozijnen.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Garde
  • Maatbeker

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 150 gram bloem
  • 240 ml volle melk + 1 el azijn of 240 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 25 gram roomboter + extra om te bakken
  • 1 el kritsalsuiker
  • 10 gram bakpoeder
  • pannenkoekenstroop of maple syrup
  • Snufje zout

Voor de appeltjes

  • 2 appels
  • 20 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl honing
  • scheutje water
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Maak je gebruik van gewone melk? Meng dan de melk met de azijn en zet even opzij. Als je gebruik maakt van karnemelk, kun je deze stap overslaan. Schil de appels en snijd in plakjes.
  • Smelt 25 gram roomboter in een pannetje.
  • Doe de bloem, samen met het ei, de kristalsuiker, het zout en de bakpoeder in een mengkom. Voeg hieraan de gesmolten boter en de melk toe en meng alles met behulp van een garde door elkaar. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuitje.
  • Verwarm wat roomboter in een pan en bak hierin één of twee pannenkoekjes tegelijkertijd op laag vuur. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je kijken hoeveel pannenkoekjes je tegelijkertijd kunt pakken. Bak de pannenkoekjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra er wat belletje ontstaan.
  • Dan is het tijd om de appeltjes te gaan bakken. Verwarm wat bakboter of roomboter in de pan en voeg de plakjes appel toe met de rozijnen en de kaneel en bak gedurende 3 minuten. Voeg dan de honing toe samen met een scheutje water en laat het geheel nu nog 3 minuten op laag vuur pruttelen. Je zult zien dat de appeltjes dan wat meer gaan plakekn.
  • Leg een pannenkoek op een bord en schep hierop wat appeltjes en dek af met weer een pannenkoek. Herhaal deze stap totdat je een mooie stapel pannenkoeken hebt. Serveer eventueel met wat extra honing of pannenkoekenstroop.
  • Geniet ervan!