Brioche mini wentelteefjes
Deze brioche mini wentelteefjes zijn een heerlijke variant op normale wentelteefjes. Brioche wentelteefjes zijn enorm populair, en ik snap wel waarom! Brioche is namelijk heerlijk zoet brood, wat de wentelteefjes een nog lekkerdere smaak geeft. Voor dit recept gebruik je geen briochebrood, maar brioche melkbroodjes. Dit zijn de kleinere varianten, die je in kleine plakjes kunt snijden. Hierdoor krijg je een mini variant op een normaal wentelteefje. Eenvoudig om te maken en super lekker!
Bereiding brioche mini wentelteefjes
Zoals ik al schreef, is dit een super eenvoudig ontbijt of lunch gerecht om te maken. Snijd de melkbroodjes in dunne plakjes. Maak een mengsel van melk, ei en kaneel en kluts alles goed door elkaar. Laat hierin de plakjes brood weken en bak ze vervolgens in een pan met boter goudbruin. Hierdoor worden ze lichtkrokant van buiten en lekker zacht van binnen. Serveer de mini wentelteefjes met een gebakken appeltje en kaneelsuiker en je kunt lekker gaan genieten! Ben je niet zo’n fan van appel? Dan is het ook lekker om de wentelteefjes te serveren met plakjes aardbei en een beetje nutella!
Wentelteefjes recepten
Andere heerlijke wentelteefjes recepten zijn:
- Wentelteefjes met appel en kaneel
- Wentelteefrolletjes met kaneelsuiker
- Wentelteefjes van oud stokbrood
Brioche mini wentelteefjes
Ingrediënten
- 4 melkbroodjes brioche
- 1 ei
- 150 ml melk
- 1 appel
- 25 gram suiker
- 1,5 tl kaneel
- bakboter
Bereidingswijze
- Breek het ei boven een kom en voeg de melk toe samen met een 1/2 theelepel kaneel. Meng alles door elkaar met behulp van een vork of garde. Zet even opzij.
- Snijd alle melkbroodjes in plakjes van circa 1 cm dik. Eventueel kun je de kontjes eraf snijden, maar je kunt ze ook meebakken. Schil ook alvast de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
- Verwarm een scheut bakboter in de pan op middelmatig vuur. Leg de plakjes brood in het melk-eimengsel zodat dit wordt opgezogen in het broodje. Draai tussendoor een keer om.
- Leg de stukjes brood in de pan en bak aan beide kanten goudbruin in 2 tot 3 minuten.
- Als de wentelteefjes klaar zijn voeg je wederom een scheutje bakboter toe aan de pan. Bak hierin de appelstukjes met een halve theelepel kaneel goudbruin en zacht in circa 3 minuten.
- Meng de suiker met de overgebleven kaneel. Leg de mini wentelteefjes op twee borden en strooi hierover de kaneelsuiker en garneer met de gebakken appelstukjes.
- Geniet ervan!