Chocolate chip pannenkoekjes

Chocolate chip pannenkoekjes

Deze chocolate chip pannenkoekjes wil je echt een keer geprobeerd hebben! Deze pannenkoekjes maak je op basis van ei, bloem en kwark. De kwark in deze pannenkoekjes, zorgt ervoor dat ze heerlijk luchtig en fluffly worden. Iets wat ik zelf erg lekker vind! Je geeft deze ontbijt pannenkoekjes extra smaak, door er een beetje vanille-extract aan toe te voegen. En vergeet natuurlijk de chocolate chips niet!

Bereiding chocolate chip pannenkoekjes

Voor deze pannenkoekjes maak je eerst een basisbeslag voor kwarkpannenkoekjes. Kluts hiervoor het ei en voeg dan de kwark toe en meng dit erdoorheen. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en meng het geheel tot een glad beslag. Giet een scheutje vanille-extract erbij, zodat je pannenkoekjes straks een heerlijke smaak krijgen. Spatel de chocolate chips door je beslag en bak de pannenkoekjes in een pan met een beetje boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Je zult zien dat als je de pannenkoekjes opstapelt en aansnijdt, de chocolade heerlijk smelt! Wil je graag fruit toevoegen? Dan zijn aardbeien, plakjes banaan of een gebakken appeltje een heerlijk idee!

Andere ontbijt pannenkoek recepten

Aangezien ik een echte pannenkoeken liefhebber ben, zeker ook voor het onbijt, heb ik nog veel meer lekkere ontbijt pannenkoek recepten voor je:

Chocolate chip pannenkoekjes

Chocolate chip pannenkoekjes

Deze heerlijke chocolate chip pannenkoekjes maak je op basis van kwarkpannenkoekjes met daaraan toegevoegd pure chocolade chips.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingredi├źnten
  

  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 gram kwark
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 15 gram chocolade chips
  • Bakboter

Bereidingswijze

  • Doe de kwark in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan de bloem toe, samen met het bakpoeder en het vanille-extract. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Voeg tot slot de chocolate chips toe en spatel deze erdoorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is, voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Garneer de chocolate chip pannenkoekjes eventueel nog met een beetje gesmolten chocolade, nutella of wat honing.
  • Smakelijk eten!