Hangop met fruitcompote

Hangop met fruitcompote

Ontbijten hoeft helemaal niet saai te zijn, zeker niet met deze hangop met fruitcompote. Eerder maakte ik al een hangop met gekarameliseerde appel. Omdat ik nog wat hangop over had, bedacht ik dat het handig zou zijn om hier meteen weer een nieuw recept mee te maken. Ik probeer zelf namelijk ook gevarieerd te ontbijten en lunchen iedere week, dus dat kon ik nu meteen even doen. Deze keer ben ik gegaan voor een zelfgemaakte vanille hangop met een fruitcompote van zomerfruit en appel met daarbij verschillende toppings. Ik koos voor granola, chiazaad en pure cacaonibs.

Bereiding hangop met fruitcompote

Voor dit gezonde ontbijtje start je de dag van tevoren. Het is namelijk de bedoeling dat je voor de hangop de yoghurt een nachtje uit laat lekken, zodat je de volgende ochtend een stevige en romige hangop hebt. De volgende ochtend meng je de hangop met wat vanille-extract of vanillemerg en dit schep je in een schaaltje. De fruitcompote maak je door diepvriesfruit samen met appelstukjes in een pannetje te doen en dit 10 minuten zachtjes te verwarmen totdat het fruit lekker zacht is. Schep dit erbij en garneer met verschillende toppings. Ik koos voor granola, cacaonibs en chiazaad. Heerlijk!

Hangop met fruitcompote

Hangop met fruitcompote

Dit heerlijke ontbijt wil je echt een keer proeven. Zelfgemaakte hangop met fruitcompote, granola, chiazaad en pure cacaonibs. Je kunt zelf variëren in de toppings.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Zeef
  • mengkom
  • Theedoek
  • Schaaltje

Ingrediënten
  

  • 250 ml volle yoghurt
  • 100 gram zomerfruit diepvries
  • 1 appel
  • 1 eetlepel granola
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl cacaonibs
  • 1/4 vanillestokje of 1/4 tl vanille-extract

Bereidingswijze

  • We starten met het maken van de hangop. Hier moet je namelijk al een dag van tevoren mee beginnen. Zet een zeef op de mengkom en leg daarin de theedoek. Schenk de volle yoghurt in het theedoek en dek de yoghurt af met wat vershoudfolie. Zet de hangop een nachtje in de koelkast.
  • De volgende ochtend kun je starten met het maken van de fruitcompote. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het zomerfruit in een steelpannetje en doe hierbij de appelstukjes. Verwarm het geheel 10 minuten op laag tot middelmatig vuur, totdat de appeltjes zacht zijn en het fruitcompote ontdooid en zacht is. Schep regelmatig om.
  • Schep de hangop uit het theedoek en meng met het merg van het vanillestokje of het vanille-extract. Schep dit in het schaaltje met daarnaast de fruitcompote. Garneer met de granola, het chiazaad en de cacaonibs.
  • Geniet ervan!