Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is een heerlijke koude Spaanse soep op basis van rauwe groenten. In deze soep gaan tomaten, paprika en komkommer. Het fijne van deze koude soep is, dat alle ingrediënten in de blender gaan. Even blenden en je soep is klaar! Ideaal toch? Daarnaast is deze soep ook perfect tijdens warme dagen, omdat je de soep koud eet. Wil je er echt een Spaanse avond van maken? Combineer de koude tomatensoep dan met overheerlijke tapas.

Gazpacho bereiden

Snijd een paar stukjes van de komkommer en leg apart. Snijd alle groenten grof en verwijder de korstjes van het brood. Doe de tomaten, de paprika, de komkommer, de ui, de knoflook, het brood en de olijfolie in de blender. Voeg ook de rode wijnazijn toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet de blender aan. Blend alle ingrediënten totdat je een mooie soep krijgt. Schenk de gazpacho in vier glazen of kommen en leg de stukjes komkommer erop.

Andere soep recepten

Heb je na het zien van deze gazpacho zin gekregen in nog meer soep recepten? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Gazpacho

Gazpacho

Een heerlijke koude Spaanse soep op basis van rauwe groenten zoals tomaat, paprika en komkommer.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 750 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 komkommer
  • 2 sneetjes wit brood
  • 3 el rode wijnazijn
  • 55 ml olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Snijd een klein stukje van de komkommer af en leg apart. Snijd de rest van de komkommer grof. Pel de rode ui en de knoflookteentjes. Snijd de rode ui en de paprika grof. Snijd de harde kern uit de tomaten en snijd vervolgens de tomaten grof. Snijd de korstjes van het brood af en gooi deze weg.
  • Doe de komkommer, de tomaten, de paprika, de rode ui, de knoflookteentjes, de rode wijnazijn, het brood en de olijfolie in de blender. Breng op smaak met voldoende zout en peper. Blend het geheel helemaal fijn.
  • Schenk de gazpacho in vier glaasjes of kommen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verdeel de soep over 4 glaasjes of kommen. Snijd het stuk komkommer dat je nog over had in stukjes en verdeel over de soep.
  • Geniet ervan!