Wortelsoep met tomaat

Wortelsoep met tomaat
Soep – ? 25 min – ? 2 personen

Wortelsoep kun je op heel veel verschillende manieren maken. Deze keer een wortelsoep met tomaat. Deze wortelsoep met tomaat is wat dikker van structuur en is licht pittig doordat er wat sambal aan toe wordt gevoegd. De tomaat zorgt voor een zoete tegenhanger. Lekker om te serveren met een zelfgemaakte focaccia.

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 2 winterpenen
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokjes groentebouillon
  • 1 tl sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en verwarm op laag vuur. Voeg de ui toe en pers het knoflookteentje boven de pan. Bak circa 2 minuten.
  • Schil intussen de wortel en snijd in plakjes. Voeg toe aan de ui en schep om.
  • Snijd ook de tomaat in stukken. Voeg dit samen met de sambal, het paprikapoeder en de gemalen komijn toe aan de pan. Schep het om en bak het voor 1 minuut.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk en het kokende water toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken voor 15 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de wortelsoep met tomaat fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout.

Kijk hier voor nog meer soep recepten.