Gehakt met sperziebonen schotel

Gehakt met sperziebonen schotel

Soms is het prettig als een gerecht maken niet te veel moeite kost. Dan zit je met deze gehakt met sperziebonen schotel wel goed. Dit gerecht heeft een bereidingstijd van slechts 20 minuten, wat het een makkelijk en snel gerecht maakt. Voor deze sperziebonen schotel heb je maar een paar ingrediënten nodig, waarvan sperziebonen, gehakt, pindakaas en rijst de hoofdingrediënten zijn. Mocht je rijst niet zo lekker vinden, dan is het ook lekker om de schotel met sperziebonen te serveren met aardappelen.

Bereiding gehakt met sperziebonen schotel

Kook eerst de rijst en de sperziebonen. Tegelijkertijd starten we met de sperziebonenschotel. Fruit de ui aan en rul het gehakt mee. Voeg dan de blokjes wortel toe samen met het chilipoeder en de sambal en bak een paar minuten mee. Tot slot mag de 100% pindakaas erbij samen met de melk en de ketjap. Zet het vuur lager en laat even pruttelen. Giet de sperziebonen af en voeg deze toe aan de saus. Serveer de sperziebonen met satésaus met de rijst.

Snelle recepten

Ben je op dit recept gekomen omdat je op zoek was naar snelle hoofdgerechten? Neem dan ook eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Gehakt met sperziebonen schotel

Gehakt met sperziebonen schotel

Een heerlijke sperziebonenschotel gevuld met wortel, sperzieboontjes, gehakt en satésaus, geserveerd met rijst.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram rijst
  • 150 gram gehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 6 el melk
  • 1 ui
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl sambal
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
  • Kook de sperziebonen samen met de winterpeen in circa 8 minuten gaar.
  • Voeg het gehakt en de ui toe aan de pan. En rul het gehakt in circa 5 minuten. Doe dan de chilipoeder en de sambal erbij samen met de paprika en bak 5 minuten mee. Doe dan de pindakaas, de ketjap en de melk erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de sperziebonen en de winterpeen af en voeg toe aan het gehakt. Draai het vuur laag en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de sperziebonenschotel met de rijst
  • Geniet ervan!