Jambalaya met kip en spekjes

Jambalaya met kip en spekjes

Jambalaya met kip en spekjes, een heerlijk kruidig rijstgerecht. Dit gerecht heeft iets weg van paella, alleen dan net een beetje anders. Het gerecht breng je op smaak met heel veel verschillende kruiden. De spekjes en kipfilet bak je met een beetje sambal om het extra pit mee te geven. Daarnaast worden aan dit gerecht sperziebonen en paprika toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht extra goed vult!

Jambalaya met kip en spekjes bereiden

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Fruit de ui aan en voeg de kruiden toe. Doe dan de paprika, de sperziebonen en de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee. Voeg dan de rijst toe en schenk de bouillon erbij. Zet het vuur wat lager en doe de deksel op de pan. Laat het geheel nu 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Bak in een andere pan de spekjes aan en voeg dan de kip toe. Bak het geheel totdat de kip gaar is. Dan mag de sambal erbij. Als de rijst bijna klaar is, kun je de spekjes en de kip toevoegen. Meng alles goed door elkaar en verdeel over twee borden. Geniet ervan!

Andere rijst gerechten

Hieronder vind je nog een aantal heerlijke rijst gerechten:

Jambalaya met kip en spekjes

Jambalaya met kip en spekjes, een heerlijk kruidig rijstgerecht. Dit gerecht heeft iets weg van Paella, alleen dan net een beetje anders.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 witte rijst
  • 1 kipfilet
  • 75 gram gerookte spekjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 600 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg dan het knoflookpoeder, het paprikapoeder, de komijn en het kaneel toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de paprikastukjes, de sperziebonen de tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar en bak nog even 2 minuten aan.
  • Meng het kokende water met het bouillonblokje. Voeg na 2 minuten de rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Schenk dan voorzichtig de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar.
  • Zet het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Kook het geheel 15 tot 20 minuten totdat de rijst gaar is. Schep het geheel regelmatig even om, zodat de rijst niet aan de bodem vastplakt.
  • Snijd intussen de kipfilet in stukjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spekjes eraan toe, bak even één minuut aan. Als er een beetje vet uit de spekjes loopt, kun je de stukjes kipfilet toevoegen. Bak de kipfilet en de spekjes in circa 7 minuten gaar. Voeg dan de sambal toe en bak nog even 1 minuut mee.
  • Als de rijst bijna klaar is, voeg je de spekjes samen met de kipfilet en het vet toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de jambalaya met kip en spekjes over 2 borden en geniet er lekker van!