Ovenschotel met gehaktballetjes

Ovenschotel met gehaktballetjes

Ik ben dol op pasta, en zeker in deze ovenschotel met gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes in tomatensaus maak je helemaal zelf, wat heel eenvoudig is om te doen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan kun je ook kiezen voor kant-en-klare gehaktballetjes. Daarnaast gaat er in de ovenschotel lekker veel groenten en natuurlijk ook pasta in de vorm van orzo niet te vergeten. Zo heb je meteen een complete maaltijd!

Bereiding ovenschotel met gehaktballetjes

Deze pasta ovenschotel maak je door eerst de gehaktballetjes te maken. Hiervoor meng je het gehakt met een half ei, een beetje paneermeel en wat zout en peper. Bak de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar. In de tussentijd maken we ook zelf de pastasaus. Hiervoor fruit je een uitje aan samen met wat knoflook en dan voeg je een zak groenten toe (lekker makkelijk!). Daarna gaat er orzo bij, samen met de tomatenblokjes en passata. Dit laat je zachtjes pruttelen totdat de orzo gaar is. Verdeel de pastasaus met de orzo over de bodem van de ovenschaal en leg de gehaktballetjes erin. Garneer met wat geraspte kaas en je hebt een heerlijke maaltijd!

Andere ovenschotels

Heb je door het zien van dit gerecht trek gekregen in nog meer ovenschotels? Neem dan snel een kijkje bij onderstaande overheerlijke recepten.

Ovenschotel met gehaktballetjes

Ovenschotel met gehaktballetjes

Een heerlijke ovenschotel met gehaktballetjes, orzo, groenten en gesmolten kaas.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballetjes

  • 300 gram rundergehakt
  • 1/2 ei
  • 2 el paneermeel
  • zout&peper

Voor de tomatensaus en pasta

  • 300 gram orzo
  • 600 gram Italiaanse groenten
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 330 ml tomato frito
  • 200 ml kokend water
  • 75 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • bakboter
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Meng het gehakt met het paneermeel en het halve ei en breng op smaak met zout en peper. Draai gehaktballetjes ter grootte van pingpongballen.
  • Maak in de tussentijd de pastasaus. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de Italiaanse groentemix toe samen met de Italiaanse kruiden en bak 5 minuten mee. Voeg dan de orzo toe en bak 1 minuut mee. Dan mogen de tomatenblokjes erbij, bak deze 5 minuten mee. Voeg tot slot de tomato frito toe samen met het kokende water en breng het geheel op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat de saus circa 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel erop, zodat de orzo gaar kan koken. Eventueel kun je nog een scheutje water toevoegen als het nodig is. Schep regelmatig om.
  • Bak in een koekenpan de gehaktballetjes in wat bakboter op middelhoog vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Mocht de binnenkant nog niet gaar zijn, dan kun je een scheutje water toevoegen en even een deksel op de pan zetten. Draai het vuur dan laag.
  • Als de orzo gaar is, verdeel je het mengsel over de ovenschaal. Leg de gehaktballetjes erin en garneer met de geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!