Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Deze citroen-maanzaad pannenkoekjes zijn super lekker om mee te ontbijten. Door de toevoeging van de citroen aan het pannenkoekenbeslag, krijg je heerlijke frisse pannenkoekjes. De maanzaadjes zorgen dan weer voor een beetje “bite”. Deze gezonde ontbijt pannenkoekjes maak je op basis van kwark, ei en bloem. Eventueel, om het nog gezonder te maken, kun je de bloem ook vervangen door havermeel. Voor wat extra smaak heb ik een glazuur gemaakt, maar deze kun je ook prima vervangen voor een beetje honing of eventueel een schepje kwark!

Bereiding citroen-maanzaad pannenkoekjes

Deze citroen-maanzaad pancakes maak je met een paar basis ingrediënten: bloem, ei, kwark, citroen en maanzaad. Voor deze ontbijt pannenkoekjes gebruik je zowel de citroenrasp- als het sap. Kluts het ei en voeg hieraan de kwark, het bloem, het citroensap en de rasp toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Meng tot slot de maanzaadjes erdoorheen. Verwarm een scheutje bakboter op laag vuur en bak hierin de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Stapel je pannenkoekjes op als ze klaar zijn en verdeel de glazuur erover. Tip: mocht je liever niet teveel boter willen gebruiken? Voeg dan maar een klein scheutje boter toe aan de pan en gebruik een kwastje om het uit te smeren. Eventueel kun je ook een bakspray gebruiken.

Andere ontbijt pannenkoek recepten

Op zoek naar nog meer recepten voor ontbijtpannenkoeken? Neem dan eens een kijkje bij de recepten hieronder:

Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Heerlijke luchtige pannenkoekjes op basis van ei, bloem en kwark met daar doorheen citroen en maanzaadjes.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 100 gram (magere) kwark
  • 35 gram bloem
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl maanzaad

Voor de icing

  • 15 gram poedersuiker
  • 1 tl water

Bereidingswijze

  • Was de citroen en rasp 1/4 van de citroen. Pers de helft van de citroen vervolgens uit.
  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe samen met het citroensap en de citroenrasp en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem toe samen met het bakpoeder, het snufje zout en de maanzaad en meng dit erdoorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin 1 eetlepel beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als aan de bovenkant een beetje belletjes ontstaan. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant. Stapel de pannenkoekjes op een bord.
  • Meng de poedersuiker met het water zodat er een glazuur ontstaat. Garneer hiermee de pannenkoekjes.
  • Geniet ervan!