Havermouttaartje met speculoos

Havermouttaartje met speculoos

Dit havermouttaartje met speculoos moet je echt een keertje proberen! Havermout met speculoospasta zijn ingrediënten die vaak worden gecombineerd, omdat deze smaken erg goed samengaan. Deze biscoff baked oats bevatten ook meteen fruit, omdat er een geraspte appel in het taartje gaat. De speculoos pasta “verstop” je in het beslag, waardoor deze lekker zacht wordt tijdens het bakken in de oven. Een heerlijke manier om je dag te starten!

Havermouttaartje met speculoos bereiden

Dit ontbijttaartje heeft een korte bereidingstijd, alleen moet het ontbijttaartje wel 20 tot 25 minuten in de oven. Eerst moet je de havermout vermalen tot havermeel. Ik gebruik hier zelf een hakmolentje voor. Dan mogen alle overige ingrediënten erbij behalve de geraspte appel en de speculoos pasta. Mix het geheel nogmaals, zodat je een mooi egaal beslag krijgt. Spatel dan de geraspte appel erdoorheen. Verdeel de helft van het beslag over het ingevette ovenschaaltje en voeg dan de speculoos pasta toe. Giet hierop de rest van het beslag en bak het havermouttaartje af. Als je het lekker vindt, kun je nog wat extra gesmolten speculoos toevoegen.

Gezonde ontbijt taartjes

Trek gekregen in nog meer ontbijttaartjes? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Havermouttaartje met speculoos

Havermouttaartje met speculoos

Een heerlijk warm havermouttaartje met een kern van speculoos. Zo wordt ontbijten pas echt leuk!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Soufflébakje/klein ovenschaaltje
  • Hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 appel geraspt
  • 10 gram speculoos pasta
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
  • Doe eerst de havermout in een hakmolentje en maal fijn. Voeg dan het ei, de melk, de koek- en speculaaskruiden, het vanille-extract en het bakpoeder toe. Meng het geheel nogmaals door elkaar. Spatel nu de geraspte appel erdoorheen.
  • Giet de helft van het beslag in het overschaaltje en leg de speculoos pasta erop. Giet dan de rest van het beslag eroverheen en plaats het ovenschaaltje gedurende 20 tot 25 minuten in het midden van de oven totdat het taartje mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!