Ovenpasta met kruidenroomkaas

Ovenpasta met kruidenroomkaas

Ovenpasta, deze keer in de vorm van ovenpasta met kruidenroomkaas. Ik ben om meerdere redenen dol op ovenschotels. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg handig om pasta uit de oven te maken als er visite komt. Je schuift bijvoorbeeld deze broccoli ovenschotel met kruidenroomkaas in de oven, terwijl je zelf met je visite kan kletsen. Een andere reden is, dat je alvast heel de keuken op kunt ruimen voordat je gaat eten. Ook erg fijn!

Deze ovenpasta met kruidenroomkaas en broccoli is goed gevuld met spekjes, champignons en tomaatjes. De vulling breng je op smaak met kruidenroomkaas wat deze pasta ovenschotel met kruidenroomkaas een heerlijke romige smaak geeft. Tot slot voeg je ook nog geraspte kaas toe die gaat smelten in de oven. Ondanks dat deze pasta ovenschotel met broccoli goed gevuld is met groenten, zou ik het toch niet echt als gezond classificeren. Maar, wel heel erg lekker!

Andere aanraders naast de ovenpasta met kruidenroomkaas

Zoals ik al eerder schreef, ben ik dol op ovenschotels. Naast deze ovenschotel met pasta, heb ik nog veel meer varianten gemaakt. Lasagne bolognese is natuurlijk een klassieker, maar ook een romige ovenpasta met ham of een buffalo chicken pasta ovenschotel is heerlijk. Neem hieronder een kijkje voor de recepten:

Ovenpasta met kruidenroomkaas

Ovenpasta met kruidenroomkaas

Een heerlijke ovenpasta gevuld met kip, broccoli en kruidenroomkaas. Eenvoudig om te maken!
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 250 gram pasta (bijv. penne, fussili, etc.)
  • 1 broccoli
  • 250 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 1 ui
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook de broccoliroosjes in in circa 4 minuten beetgaar.
  • Kook ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de champignons in vieren, de cherrytomaatjes door de helft en snipper de ui.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan de spekjes toe. Bak even twee minuten aan samen met de ui.
  • Voeg hieraan de champignons en de cherrytomaatjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Doe dan de kruidenroomkaas erbij en meng dit er goed doorheen.
  • Giet de broccoli en de pasta af en voeg toe aan de wok.
  • Verdeel de pasta over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel nog 15 minuten totdat de kaas is gesmolten.
  • Geniet van je ovenpasta met kruidenroomkaas!

Notities

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!