Pasta met kip en burrata

Pasta met kip en burrata

Pasta met kip en burrata, een makkelijk hoofdgerecht dat ook nog eens ontzettend lekker is! Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel, wat het een ideaal gerecht maakt voor een doordeweekse avond. Dit gerecht is gevuld met kip, wortel en tomatenblokjes en wordt afgemaakt met burrata en verse basilicum. Maar wat is burrata nu eigenlijk? Burrata is eigenlijk mozzarella waar extra room aan is toegevoegd. Een burrata heeft een heerlijke zachte kern, die super smaakvol is. Wat mij betreft is burrata daarom ook perfect om te gebruiken bij pastagerechten. Zo gebruikte ik burrata al eerder bij een tomaten orzo. Ook is het erg lekker om burrata te gebruiken in een salade, zoals in deze gegrilde perzik salade.

Pasta gerechten

Op mijn website heb ik veel verschillende pasta gerechten staan. Je kunt er namelijk van alles mee maken: pasta ovenschotels, pastasalades, en je kan pasta verwerken in diverse andere hoofdgerechten. Pasta is erg lekker met kip, zoals in dit gerecht van pasta met kip en burrata, maar ook met rundergehakt of zalm is pasta erg lekker. Hieronder vind je een aantal populaire pasta recepten op mijn website:

Pasta met kip en burrata

Pasta met kip en burrata

Een heerlijk snel pastagerecht van fusilli met kip, wortel, tomaat, burrata en verse basilicum.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gram fusilli
  • 300 gram winterpeen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram burrata
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 gram verse basilicum
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje en snijd fijn. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de kipfilets ook in blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak 5 tot 7 minuten mee totdat de kipfilet goudbruin en gaar is. Doe dan de wortel samen met het paprikapoeder erbij en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 8 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe dan de crème fraîche erbij en meng het erdoorheen.
  • Giet de fusilli af en voeg toe aan de pastasaus. Meng alles goed door elkaar. Schep de pasta in de borden en verdeel hierover de burrata en wat verse basilicum.
  • Geniet ervan!